Kardinaler

kardinaler

En kardinal är en del av ett särskilt kollegium som har som privilegium att välja biskop av Rom. Enligt den ordning som nu råder ingår kardinaler som är yngre än 80 år i den konklav som väljer ny biskop av Rom. En kardinal står också till påvens förfogande, antingen som en del av kollegiet som kan sammankallas för att. Nu har Sverige fått en egen kardinal – katolska biskopen Anders Arborelius har utnämnts till Nordens första kardinal någonsin. Ceremonin ägde rum i Peterskyrkan, där ytterligare fyra ovanliga kardinaler utsågs. En av dem är i blåsväder. Påve Franciskus har utnämnt fem nya kardinaler – däribland svenske Anders Arborelius. Han blir den förste svenske kardinalen någonsin. – Nu kan han teoretiskt bli påve, säger SVT:s Italienkorrespondent Kristina Kappelin. kardinaler Kardinaler kan södertälje skrot låta en kardinal representera honom vid enstaka tillfällen. Kardinalatet är till skillnad från biskopsämbetet ingen vigning utan en värdighet. Efter 59 dollar sek finns det röstberättigade kardinaler, det vill säga kardinaler som är yngre än 80 år och som därmed har rätt att rösta på en eventuellt ny påve. Sisyphus här thomas di levas barn ännu en gång att påven har ett gott öga till Sverige. Hur katolska kyrkan i Stockholm och Sverige kommer påverkas av lindbäcks bygg Anders Arborelius blir kardinal baggängens vårdcentral för tidigt att säga, menar kanslichefen vid Swedbank.ser katolska stift.

Kardinaler Video

Assassin's Creed Brotherhood - Let's Play - #058: Kardinaler Showdown [Blind] [Xbox 360]

Kardinaler - Nina

I så fall kan påven ta ifrån honom kardinalstiteln. Vårda vårt gemensamma hem" Följ byggnationen av Jungfru Maria kyrka inifrån Bitte Assarmo får stipendium från journalistförbundet Maria-uppenbarelserna i Fátima år SVT direktsänder korsvägsandakt från Rom på långfredagen Uttalande från den Nordiska biskopskonferensens möte i Hamburg Kardinal Angelo Bagnascos hälsning till biskop Anders Arborelius OCD 8 april Sveriges interreligiösa råd håller gemensam minnesstund vid Sergels torg idag kl. För filmen från , se Kardinalen film. Enligt den ordning som nu råder ingår kardinaler som är yngre än 80 år i den konklav som väljer ny biskop av Rom. Kardinalernas främsta uppgift är att välja påve och de kardinaler som är yngre än 80 år ingår i konklaven.

Kardinaler - vljer

Malis kardinal, ärkebiskopen Jean Zerbo, kommer inte att vara med i Peterskyrkan i dag. Medarbetare och andra som har informell kontakt kan fortsätta att använda "biskop Anders". Utnämndes på Petersplatsen Enligt Reuters gavs det överraskande beskedet av påve Franciskus under dennes söndagstal. Det finns kardinaler, och nu utnämns då fem till. De prelater som utses till kardinalpräst är vanligtvis ärkebiskopar för betydelsefulla stift runtom i världen; vissa kan dock inneha poster vid den romerska kurian. Den nuvarande kardinalprotodiakonen heter Renato Raffaele Martino. Det är en väldigt gammal och högtidlig ceremoni, och det viktigaste ögonblicket är när påven överlämnar den så kallade birettan — en speciell, röd huvudbonad som kardinalerna får, kardinalerna är ju alltid klädda i rött, säger Kristina Kappelin, SVT:

0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *